A tanácsadás folyamata

Első interjú

A telefonos bejelentkezést követően a megbeszélt időpontban sor kerül az első interjúra. Az első interjú során a szülőkkel átbeszéljük a gyermekükkel kapcsolatos problémákat, nehézségeket, áttekintjük a gyermek élettörténetét, fejlődését, és a szülőkkel közösen megfogalmazzuk azt a közös célt, ami a terápiás munka "vezérfonala" lesz a továbbiakban, és meghatározzuk az ehhez szükséges lépéseket.  

 

Találkozás a gyermekkel/serdülővel 

A szülőinterjút követően kerül sor a gyermekkel való találkozásra. A bizalmi légkör kialakítása után nyílik lehetőség arra, hogy megismerjem a gyermeket beszélgetések, tesztek, rajzok, játékok segítségével. A tesztek lehetővé teszik számomra, hogy feltérképezzem a tünetek mögött fennálló pszichés problémákat, és megértsem ezek "üzenetét".

 

Szülőkonzultáció

A diagnosztikai fázist (megállapodás szerint 4-6 alkalom) követően szülőkonzultáció következik, ahol a titoktartás betartása mellett visszajelzést adok a gyermekkel kapcsolatos tapasztalatokról, illetve a szülőkkel közösen megállapodunk az esetleges további teendőkben. Az egyéni sajátosságokat figyelembe véve többféle javaslat lehetséges: például rendszeres pszichológiai foglalkozás a gyermek számára, nevelési tanácsadás a szülőknek, vagy rendeződött probléma esetén a kapcsolat lezárása.